Lyt til kortbølger på nettet

Se hvad amatørradio har at byde på

SDR RADIO PÅ NETTET

På internettet kan man lytte til kortbølgeradio uden at have en radio til rådighed.

Der findes et stort udvalg af kortbølgeradioer, der kan kontaktes via internettet. Der er i alle tilfælde tale om SDR radioer (Software Defined Radio). Stationerne befinder sig mange steder på kloden, og det man kan høre via internettet er de radiosignaler, der modtages, der hvor SDR radioen er placeret. Man kan derfor ikke altid regne med, at man vil kunne høre de samme stationer, hvis man lytter på sin egen radio.
 
 
Det skyldes primært, at radiosignalerne på kortbølge udbredes forskelligt afhængigt af forholdene i ionosfæren, tiden på dagen mv.
 
Man skal også være opmærksom på, at signaler der modtages via internettet kommer med en forsinkelse på 0,5 til 2 sekunder afhængig af, hvordan den aktuelle forbindelse på internettet er koblet op.
 
Nogle SDR radioer kan fri benyttes, andre kræver at man bliver registreret som bruger.
 
 
Prøv fx at søge på internettet efter Shortwave SDR online.
 
 
http://www.websdr.org/Giver oversigt over et stort antal SDR modtagere.
 
 
http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/Der er placeret på Det tekniske Universitet i Twente, Holland er et godt sted at begynde. Der findes både en PC udgave og en til smart-phones.
 
http://dj3le.spdns.de:8901/  i Sydslesvig dækker en god del af 80, 60 og 40 M båndet, og hører næsten det samme, som man vil kunne høre i Danmark.
 
http://websdr.sk3w.se:8901/ i Nordsverige påvirkes ofte af forstyrrelserne fra nordlys, men lytter under gode forhold godt mod Stillehavet.
 
http://websdr.ece.uvic.ca/ På universitetet i Vancouver, Canada giver et fint billede af radiosignaler fra Stillehavsområdet.
Del denne side
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail